Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi RATEM’de Ödül Rekoru Kırdı!

Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen İletişim Fikirleri Yarışmasında iki kategoride 10 öğrencisi ile toplam 4 ödül kazandı.

49 üniversiteden yaklaşık 500 projenin katıldığı yarışmada Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Kenan Kuliev, Berat Aktoğ, Abdullah Mansur Radyo Kategorisi Birincilik Ödülü’ne, Hüdanur Güler ve Melike Kaya ise Üçüncülük Ödülü’ne layık görüldü. 

Televizyon kategorisinde ise Doğukan Aydın, Abdulsamet Mavi, Alper Kaya, Muhammed Ağar İkincilik Ödülü’nün, Kağan Aktın, Hüdanur Güler ve Melike Aydın da Üçüncülük Ödülü’nün sahibi oldu. Ödül kazanan projelerin danışmanlığını ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten gerçekleştirdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun katkılarıyla 13.sü düzenlenen yarışmanın ödül töreni İstanbul Gönen Hotel’de gerçekleştirildi. Öğrencilerimize ödüllerini TRT Radyo Dairesi Başkanı Hamit Yaz,  Asya Pasifik Yayıncılar Birliği Fikri Mülkiyet ve Hukuk Komitesi Başkanı Suranga Jalayat, TRT İstanbul Radyosu Müdürü Ali Fuat Gülmez takdim etti. 

Törene T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü V. Fatoş Altunç, RATEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu, Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu, Reklamcılık Vakfı Başkanı Aslıhan Anarat Çötelioğlu, UNESCO Milli Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Timisi Nalçaoğlu, RATEM Bilişim Genel Müdürü Yusuf Gürsoy, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nin önemli başarısına dair açıklamalarda bulunan RATEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu, “Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nin bu büyük başarısından dolayı sayın Dekan Prof. Dr. Fatih Bayram’ı aradım ve ‘öğrencileriniz ne var ne yok tüm ödülleri topladı hocam’ dedim. Bu başarınızın kaynağını olarak öğretim üyelerinin öğrencileri teşvik etmesi ve öğrencilerin proje üretimlerine yoğun ilgi göstermesi olarak görüyorum. Bu başarıdan dolayı Karabük Üniversitesini, sayın dekanı, hocalarınızı ve öğrencilerinizi tebrik ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. 
RATEM Bilişim Genel Müdürü Yusuf Gürsoy ise “Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nin yarışmaya katılım süreci oldukça etkileyici. Geçtiğimiz yıllarda başarı elde eden başlıca üniversiteler vardı. Ancak bu yıl Karabük Üniversitesi’nin yoğun katılımı bizleri hem şaşırttı hem etkiledi hem de mutlu etti. Bu başarıyı gördükten sonra Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nin akademik kadrosunu inceledim. İletişim Fakültesi yönetiminin ve akademik kadrosunun iletişim kökenli olduğunu görünce çok mutlu oldum. Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nin başat iletişim fakülteleri ile rekabet eder halde olduğundan şüphe yok. Bu başarı da bunun göstergesi” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, “Genç bir fakülte olarak 49 üniversite ve yaklaşık 500 projenin yarıştığı köklü ve prestijli bir yarışmadan 4 ödül ile döndüğümüz için çok mutlu ve gururluyuz. Bizi bu başarıya götüren en önemli hususlardan biri fakültemizin teorik bilgi ile uygulamayı birleştiren eğitim anlayışıdır. Bu ödüller öğrencilerimiz açısından fakültemizin ulusal ölçekteki ilk ödülleri olurken toplam ödül sayımızı da 6’ya çıkarmış olduk. Bu süreçte çalışmalarımızı her daim destekleyen sayın rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkür ediyor, bu büyük başarıdan dolayı tüm öğrencilerimizi ve projelere danışmanlık yapan Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten hocamızı kutluyorum.” açıklamasında bulundu.