KBÜ’lü İletişimciler TRT Özel Ödülü’nün sahibi oldu

 

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak “TRT Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. 180 kişinin finale kaldığı yarışmada, 12 farklı kategoride ödül verildi. Yarışmada Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri “Geçmişten Gelen Sesler” adlı radyo programı projesi ile “TRT Özel Ödülü”ne layık görüldü.



TRT Arı Stüdyosunda düzenlenen ödül törenine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten, rektörler, dekanlar ve öğrenciler katıldı. Yarışmaya, 130 üniversiteden toplamda 2 bin 618 öğrenci başvurdu. Finale kalan 120 eseri üreten 180 kişi ise Geleceğin İletişimcileri Haftasına katıldı.

Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten’in danışmanlığında gerçekleştirilen “Geçmişten Gelen Sesler” adlı radyo programı projesi ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Asiye Karabulut ve Sena Kasım “TRT Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

Dereceye girmeyi başaran eser sahipleri, ödüllerini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, sektörün önde gelen isimleri ve TRT yöneticilerinden aldı.

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması ile radyo yayıncılığı, görsel yayıncılık, dijital yayıncılık ve iletişim kampanyası alanlarında çeşitli kategorilerle gençlerin nitelikli eserler ortaya koymaları için önemli bir fırsat sunuluyor.