Staj İşlem Basamakları
STAJ İŞLEM BASAMAKLARI
 
1. Staj Başvuru Formu Fakülte İş ve Staj Komisyonu Başkanı’nın görüşü ve imzası alındıktan sonra doldurularak staj yapılacak işyerine başvuru yapılacaktır. Staj Başvuru Formu, staj yapılacak işyerindeki yetkili kişi tarafından imza ve kaşe/mühür ile onaylanacaktır. İşyeri tarafından onaylanan Staj Başvuru Formu ilgili öğretim elamanına uygunluk için gösterilecektir. İlgili öğretim elemanı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başvurusu uygun bulunan öğrenciler evrakın bir kopyasını SGK İşe Giriş Bildirgesi yapılması için Bölüm Sekreterliğine teslim edecek, aslını da Staj Dosyasına koyacaktır.

2.  Staj başvurusu onaylanan öğrenciler staj başlamadan önce E-Devlet üzerinden “SGK İşe Giriş Bildirgenizi” alabilirsiniz.  

3. Öğrenciler staja başlamadan önce Staj Defterini ve Staj Komisyonu Değerlendirme Formu’nu basıp spiral cilt ile ciltleyip belirtilen tarihler arasında işyerinde stajlarını yapacaklardır. 

4. Staj defteri öğrenci tarafından yazım kurallarına göre düzenlenmelidir.

5. Staj bittikten sonra İşyeri Staj Değerlendirme Formu işyeri yetkilisi tarafından doldurulup onaylandıktan sonra kapalı zarf içerisine konulmalıdır.

6. Torba Zarfın üzerine Staj Evrakları Teslim Formu yapıştırıldıktan sonra içerisine Staj Başvuru Formu, Staj Defteri, İşyeri Staj Değerlendirme Formu (Kapalı Mektup Zarfı İçerisinde), Staj Komisyonu Değerlendirme Formu belirtilen tarihe kadar Stajın değerlendirilmesi için Bölüm Başkanlığına elden teslim edilmelidir. KARGO FİRMALARI VB. SEBEPLERDEN DOLAYI DOĞABİLECEK MADURİYETLERDEN DEKANLIĞIMIZ SORUMLU DEĞİLDİR.
 
7. Stajını bitiren öğrencilerin staj dosyaları staj komisyonu tarafından incelenecek, gerekli görülen öğrenciler mülakata veya uygulamaya alınacaktır.
 
 
2023 – 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ STAJ TAKVİMİ
(Cumartesi - Pazar ve Resmi Tatiller Hariç Olmak Üzere Haftada 5 (Beş) Gün)
Staj müracaat tarihleri 01/04/2024-10/05/2024
Staj başlangıç ve bitiş tarihleri 01/07/2024-29/07/2024
Staj evraklarının Bölüm Sekreterliğine elden teslim başlangıç ve bitiş tarihleri 30/07/2024-15/08/2024
STAJ İŞLEMLERİ İÇİN YUKARIDAKİ TAKVİM DIŞINDA İŞLEM YAPILMAYACAKTIR!