KBÜ Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi iş birliği ile 1. Uluslararası Sinema Sempozyumu düzenlenecek
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nin paydaşları arasında yer aldığı 1. Uluslararası Sinema Sempozyumu'na başvurular başladı.

Karabük Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi ve Türk Dünyası Belgesel Film Festivali iş birliği ile düzenlenen “1. Uluslararası Sinema Çalıştayı / Sinema Sempozyumu” Türk Dünyası ve Türk Sinemasının gelişimine, bilgi birikimine bilimsel anlamda katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

Sempozyum sosyal bilimlerin tüm alanlarındaki araştırmacı, akademisyen, öğrenci ve sanatçıların katılımına açıktır. Sempozyuma katılımın ücretsiz olmasının yanı sıra, gerekli koşulları karşılayan ve eserlerini yayınlatmak isteyen akademisyenler için de ücretsiz yayın imkanı sağlanacaktır. Sempozyuma katılım dili Türkiye Türkçesi ve İngilizce olacaktır. “Toplum, Kültür, Sinema” ana teması ile düzenlenen sempozyumda “Sinemada Kültürel Dil ve Anlatım, Sinemanın Kültürel Dönüşüme Katkısı, Ülkeler ve Kültürler; Sinemasal İz Düşümleri, Sinema – Kent Kültürü İlişkisi, Türk Dünyasındaki Ülkeler Kapsamında, Sinemasal Sorunlar, Sinemada Alt Kültür, Göç Temalı Filmler ve Sorunlar ile Dönüşen ve Değişen; Kültür ve Sinemada Bir Tür Olarak Buluntu Filmler alt temalarında çalışmalar değerlendirilecektir. 

Sempozyum; Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Azerbaycan, Kırgızistan, Kosova, Kazakistan ve Özbekistan gibi birçok ülkenin seçkin üniversiteleri tarafından desteklenmektedir. Karabük Üniversitesi (Türkiye), Yakın Doğu Üniversitesi (KKTC), Bakü Devlet Üniversitesi (Azerbaycan), Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi (Azerbaycan), Kazakistan Milli Al Farabi Üniversitesi (Kazakistan), Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (Kırgızistan), Taşkent Devlet Medeniyet ve Sanat Enstitüsü (Özbekistan), Fon Üniversitesi (Makedonya), İliria Kollege (Kosova), Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi (Türkiye) ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin  (Türkiye) paydaşları arasında yer aldığı sempozyuma katılım için https://usc2021.neu.edu.tr/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Her yıl bir paydaş üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenmesi hedeflenen sempozyum, bu yıl 14-15-16 Haziran 2021 tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Sempozyumda Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Adanır, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Öztürk ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Andreas Treske davetli konuşmacı olarak katılımcılarla buluşacak.

Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Zehra Tan, “Fakültemiz, öğrencilerimizin gelişimi için gerekli uygulama esaslı söyleşi, atölye ve workshop çalışmalarının yanı sıra bilimsel etkinliklere de oldukça önem veriyor. Üniversite olmanın ve üniversite eğitiminin gerekleri çerçevesinde 1. Uluslararası Sinema Çalıştayı / Sempozyumu’na paydaş üniversite olarak katkı sağlıyoruz. Bu tür bilimsel etkinlikler aracılığıyla öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz güncel bilimsel bilgilere erişebiliyor ve uluslararası iletişim ağının bir parçası olabiliyor. Gelecek günlerde de farklı kültürel, sanatsal ve bilimsel alanlardaki iş birliklerimizi ve etkinliklerimizi sürdürerek öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.