KBÜ Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi işbirliği ile sinema atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi işbirliği ile Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce 3 gün süren sinema atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
 
Atölyeler serisinin ilk gününde Filler ve Çimen, Tabutta Röveşata, Nokta, Gölgeler ve Suretler isimli filmlerin Altın Portakal Ödüllü Yönetmeni Derviş Zaim öğrenci ve akademisyenlerimiz ile buluştu. 4 Mayıs 2021 Salı günü düzenlenen söyleşiye çok sayıda katılım oldu. Derviş Zaim’in, sinemada senaryo ve yönetmenlik üzerine deneyimlerini anlattığı etkinlik, öğrenciler ile soru cevap bölümünün ardından sona erdi. 
Atölyeler serisinin ikinci gününde ise Keçenin Teri, Fırat’ın Türküsü ve Suyla Gelen Kültür isimli belgesellerin usta yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu öğrenci ve akademisyenlerimiz ile buluştu. 5 Mayıs 2021 Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe yoğun bir katılım gerçekleşti. 100 yılın en iyi belgeselleri arasından gösterilen Keçenin Teri ile ilgili bilgi aktaran Karslıoğlu, Belgesel film yapım süreçleri hakkında deneyimlerini anlattı. 
Serinin üçüncü gününde ise Anlat İstanbul ve 9 isimli filmlerin ödüllü senaristi Ümit Ünal  öğrenci ve akademisyenlerimiz ile buluştu. 6 Mayıs 2021 Perşmebe günü düzenlenen söyleşiye çok sayıda katılım oldu. Ümit Ünal’ın, sinemada hikaye dili üzerine deneyimlerini anlattığı etkinlik, öğrenciler ile soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Zehra Tan bu tür atölye çalışmaları ve etkinliklerin öğrencilerin gelişimine önemli katkı sağladığını belirtti. Tan, “Atölye çalışmalarını ve sektör-öğrenci buluşmalarını oldukça önemsiyoruz. Öğrencilerimizin deneyimleri sinema sanatçıları ile buluşması, bilgi paylaşımında bulunması onların gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Bu durumun öneminin bilincinde olarak fakültemiz etkinlik serilerini sürdürmeye, öğrencilerimizi sektörle buluşturmaya ve Yakın Doğu Üniversitesi gibi farklı paydaş üniversite ve kurumlarla iş birliği yapmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.